Persuitnodiging: Brent (16) en Owen (17) tonen duaal leren aan minister Crevits (10/01, 8u15, Daikin)

Vrijdag 5 januari 2018 —  

Beste journalist(e),

Deze week lazen we in de kranten dat er nog nooit zo weinig leerlingen les volgen in TSO- en BSO- opleidingen (44.194 leerlingen in 2016).  Dat is jammer, want wij volgen in het vijfde jaar de richting Elektromechanische Technieken en wij zijn net heel tevreden. Sinds 1 september volgen wij les in deze gloednieuwe richting in Petrus en Paulus West in Oostende én nemen wij deel aan het eerste proefproject van duaal leren in het technisch secundair onderwijs. Zo verwerven wij kennis op school én op de werkvloer. Wij doen dit bij twee grote bedrijven. Enerzijds leren we bij Daikin, de wereldleider op vlak van het produceren en leveren van producten voor verwarming, ventilatie en klimaatregeling, en anderzijds bij Metagenics, een bedrijf dat voedingssupplementen maakt.

Naar aanleiding van de inschrijvingscijfers hebben wij viceminister-president en minister van Onderwijs Hilde Crevits uitgenodigd om haar een rondleiding te geven in het training center van Daikin en haar te tonen hoe boeiend en leuk duaal leren is. Zo zullen we de mechanische pres tonen die dient om alle theoretische kennis op te reflecteren. Duaal leren helpt ons immers echt vooruit, en is zowel goed voor ons, het bedrijf, als de samenleving. Maar we zoeken nog meer leerlingen die samen met ons duaal willen leren, zeker nu dit vanaf 2019 een volwaardige leerweg wordt.

Daarom zijn we heel blij dat de minister op onze uitnodiging is ingegaan. We verwelkomen haar op woensdag 10 januari om 8.15 u. bij Daikin in Oostende. We zullen er ons verhaal ook doen aan andere ‘verantwoordelijke’ mensen, zoals Frans Hoorelbeke, voorzitter van Daikin Europe, Paul Coussement, directeur van Metagenics, Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen, en Frank Travers, de directeur van onze school.

Het zou fijn zijn mocht u als journalist er ook willen zijn. U gaat grote ogen trekken van wat we allemaal leren en van wat we u kunnen tonen! Het adres van Daikin is Zandvoordestraat 300 in Oostende. We starten om 8.15 u. Bevestigen kan via frederik.meulewaeter@agoria.be of 0477 39 75 43. 

Welkom!

Brent & Owen