Persuitnodiging: ‘Driving Digital Healthcare Adoption - MedTech meets Government’

Persuitnodiging: ‘Driving Digital Healthcare Adoption - MedTech meets Government’

Maandag 6 november 2017 — Morgen, 7 november, organiseren beMedTech en Agoria het symposium ‘Driving Digital Healthcare Adoption - MedTech meets Government’.

Meer dan driehonderd Belgische bedrijven komen met Digital Health technologieën op de markt. Dit is echter niet altijd evident. Aan welke richtlijnen moet voldaan worden? Hoe zit het met terugbetalingen? Het symposium start met enkele casussen van projecten die de digitale technologieën versterken, lopende in België vanuit het perspectief van de zorgverlener/zorginstelling.

Recent zijn er rond het thema ‘Digital Health’ ook verschillende pilootprojecten gestart. In totaal krijgen 24 projecten de mogelijkheid om in 6 maanden hun technologie uit te rollen in een deel van het Belgisch zorglandschap. Deze projecten zorgen voor een enorme feedback over hoe deze technologieën kunnen geïmplementeerd worden.
Maar wat na deze 6 maanden? Hoe kunnen deze technologieën hun definitieve weg vinden? Hoe staat de overheid tegenover deze technologieën? Wat is de rol van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten? Hoe ziet het RIZIV deze technologieën in het terugbetalingssysteem?

Vanuit beMedTech en Agoria wordt er een visie meegeven. Zo moet de toegang tot de markt veel sneller kunnen. Verschillende bedrijven hebben dezelfde vragen i.v.m. market access en delen graag hun ervaringen. Tevens bieden we de mogelijkheid om verschillende technologieën te ontdekken tijdens het symposium.

Tussen de lezingen door krijgen de aanwezigen de mogelijkheid om de verschillende innovatiestanden te bezoeken.
We sluiten het symposium af met een debat, geleid door Bert Kruismans, met medewerking van de verschillende sprekers.

Dit event vindt plaats in Living Tomorrow Brussels (Indringingsweg 1, Vilvoorde). Als bijlage vindt u het programma (10u30-16u40).  Sprekers zijn onder andere Maggie De Block, minister van Sociale zaken en Volksgezondheid, en Jo De Cock, Administrateur Generaal van het RIZIV.

Als journalist kan u gratis inschrijven via l.pauwels@bemedtech.be of 02 257 05 90.

Hopelijk mogen wij U verwelkomen op dit boeiend symposium.

Vriendelijke groet,

beMedTech en Agoria