Skip to content
Agoria en vakbonden voorop in Antwerp Pride

Persbericht -

Agoria en vakbonden voorop in Antwerp Pride

In Antwerpen vindt zaterdag 11 augustus de elfde editie van de Antwerp Pride plaats. Hoofdsponsor Agoria en de drie vakbonden ABVV-Metaal, ACV-CSC Metea en ACLVB-Metaal delen er voor het eerst een feestwagen, die zal rijden als tweede wagen in de stoet. De technologiesector trekt aan hetzelfde zeel en omarmt diversiteit, los van culturele, etnische, religieuze en seksuele oriëntatie. Voor de technologische sector is diversiteit en openheid erg belangrijk.

“Op de werkvloer moet elke vorm van discriminatie worden weggewerkt, ook seksuele en gender discriminatie. Holebi’s en transgenders horen welkom te zijn in alle organisaties. Die openheid toont zich ook meer en meer op de bedrijfsvloer. Volgens een bevraging van Agoria bij bedrijfsleiders en personeelsmanagers van technologiebedrijven zeggen drievierde (77%) van de werkgevers dat een outing van een medewerker vandaag gebeurt zonder negatieve reacties van collega’s”, zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.

Georges De Batselier, voorzitter van ABVV-Metaal: "Zich outen als holebi of als transgender is nog steeds niet vanzelfsprekend, ook niet op de werkvloer. We willen werken aan inclusieve bedrijven waar dat wel het geval moet zijn. Wie zichzelf kan zijn, is gelukkiger en zal daarom ook een betere werknemer zijn. We moeten in onze sector alle talenten aanspreken. Daarom moeten we - werkgevers en vakbonden - er voor zorgen dat het LGTB-thema deel uitmaakt van het diversiteitsbeleid in al onze ondernemingen."

William Van Erdeghem, voorzitter van ACV-CSC Metea: “Elke tijd kent zijn zondebokken. Deze kunnen diverse vormen aannemen. Soms zijn het holebi's of transgenders, soms zijn het 'vreemdelingen', vluchtelingen, mensen uit de migratie of mensen zonder papieren die het moeten ontgelden. Iets wat we met overtuiging afwijzen en bestrijden. Samen geven we het signaal dat onze vakbond zich resoluut engageert rond diversiteit op de werkvloer, ook als het gaat over holebi's en transgenders. We zetten ons dagelijks in voor diversiteit op de werkvloer. Als ACV-CSC Metea LGBT-platform willen we in het bijzonder de rechten van holebi’s en transgenders verdedigen en hun emancipatie bevorderen. Tevens willen we elke vorm van discriminatie, ongewenst gedrag, pesterijen en uitsluiting voorkomen en bestrijden. We streven samen met alle sociale partners naar een veilige en aangename werkomgeving voor iedereen.”

"Love has no gender, nor do our workplaces”, besluit Geert Dumortier, nationaal sectoraal verantwoordelijke van ACLVB Metaal.

De Antwerp Pride start op zaterdag 11 augustus om 14.00 u. aan Waterpoort aan de Zuid-Kaaien. Het einde is voorzien om 15.00 u. Nafeesten kan op het Love United Festival dat plaatsvindt aan Het Steen.

Related links

Onderwerpen

Tags


Agoria is de bedrijvenorganisatie van de technologische sector in België. Met meer dan 1800 lidbedrijven is het de grootste sectororganisatie van het land. Meer dan 300.000 mensen werken voor Belgische technologiebedrijven. De dienstverlening van Agoria bestaat uit advies, bedrijfsontwikkeling en creatie van een optimaal ondernemingsklimaat. Agoria telt zo’n 200 medewerkers die werken in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik.

Perscontacten

Frederik Meulewaeter

Frederik Meulewaeter

Press contact External Relations Officer 0477 39 75 43