Skip to content
Agoria lanceert Smart City Pol

Persbericht -

Agoria lanceert Smart City Pol

Agoria heeft vandaag in Roeselare de Smart City Poll voorgesteld, een grootschalige online enquête waarbij men bij de bevolking wil peilen naar de gebieden waar er meer moet ingezet worden op technologie.

De bevraging verloopt in twee stappen. Eerst wordt de deelnemer gevraagd op welke domeinen hij of zij meer zou inzetten als burgemeester van de eigen gemeente. Daarbij krijgt men de keuze tussen de thema's onderwijs, duurzaamheid, veiligheid, connectiviteit, gezondheid, comfort en sport en entertainment. Aan elk thema kan een bepaald gewicht worden toegekend. Voor het thema waar men het meeste focus op gelegd heeft, kan men vervolgens kiezen uit een meer gedetailleerde lijst van mogelijke toepassingen. Denk daarbij aan het gebruik van apps in de gezondheidssector of gratis wifi in het stadscentrum. Na het invullen van de enquête kunnen deelnemers hun resultaten vergelijken met een resem bekende Vlamingen, waaronder een aantal vooraanstaande politici.

De enquête loopt nog tot de gemeenteraadsverkiezingen. Op basis van de verzamelde antwoorden zal Agoria vervolgens algemene conclusies kunnen trekken, die zullen worden voorgesteld aan het grote publiek, politici en de technologiesector. Op basis van de eerste resultaten kunnen we alvast stellen dat de Vlaming zeker openstaat voor het gebruik van technologie in zijn/haar stad of gemeente.

"Met deze tool willen we nagaan welke impact deze technologie kan hebben op de samenleving en welke accenten mensen willen terugzien in het beleid. We willen ook jongeren duidelijk maken dat ze met een studiekeuze voor technologie een grote impact kunnen uitoefenen op de samenleving", aldus Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen.

Related links

Onderwerpen

Tags


Agoria is de bedrijvenorganisatie van de technologische sector in België. Met meer dan 1800 lidbedrijven is het de grootste sectororganisatie van het land. Meer dan 300.000 mensen werken voor Belgische technologiebedrijven. De dienstverlening van Agoria bestaat uit advies, bedrijfsontwikkeling en creatie van een optimaal ondernemingsklimaat. Agoria telt zo’n 200 medewerkers die werken in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik.

Perscontacten

Frederik Meulewaeter

Frederik Meulewaeter

Press contact External Relations Officer 0477 39 75 43