Skip to content
Bart Steukers in raad van bestuur VDAB

Persbericht -

Bart Steukers in raad van bestuur VDAB

Bart Steukers, directeur Context van Agoria, is op 3 juli door de Vlaamse regering benoemd in de raad van bestuur van de VDAB. Het is de eerste keer dat Agoria een mandaat in de raad van bestuur van de VDAB opneemt.

Agoria werkt vandaag al nauw samen met de VDAB in het kader van Be the change, het project van Agoria rond de toekomst van de arbeidsmarkt. De regionale tewerkstellingsdiensten VDAB, Forem en Actiris zijn cruciale partners in dit project dat Bart Steukers op de rails heeft gezet. Dankzij Be the change liggen de recepten voor de relance van de arbeidsmarkt nu al op tafel. We weten perfect welke jobs tegen 2030 zullen verdwijnen, welke erbij komen en wie zich best bij- of omschoolt.

Agoria maakte vorige week ook bekend dat Bart Steukers (58) op 1 april 2021 de nieuwe CEO van Agoria wordt. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd bij Agoria met pensioen zal gaan. De raad van bestuur maakte deze beslissing nu al voor een vlotte transitie in moeilijke coronatijden.

Bart Steukers kent Agoria en de technologiesector van binnenuit, hij werkt sinds 2016 als directeur Context van Agoria. Hij zet de koers uit voor de activiteiten van Agoria in de digitale en maakindustrie, geeft mee vorm aan ons studiecentrum en coördineert onze advocacy.

Onderwerpen

Tags


Technologiefederatie Agoria telt bijna 2000 lidbedrijven en is er voor iedereen die door technologie geïnspireerd is. De technologiesector is in ons land de sector met de hoogste toegevoegde waarde (30 miljard euro in 2019) en hoogste reële economische groei (11,5 % sinds 2015). Meer dan 310.000 mensen werken in de technologiesector. In 2019 bedroeg de omzet van de sector 129 miljard euro, de investeringen meer dan 4 miljard euro.

De dienstverlening en standpunten van Agoria gaan over talentbeleid, marktontwikkeling, regelgeving, digitalisering, slimme ecosystemen, infrastructuur, maakindustrie, klimaat, milieu en energie. Met ‘Be the change’ zet Agoria sterk in op de invloed van digitalisering op de arbeidsmarkt. Agoria is hoofdsponsor van het Agoria Solar Team, het team van 20 Belgische studenten dat in 2021 voor de tweede keer in Australië wereldkampioen wil worden in het zonnewagenrijden. De organisatie telt zo’n 200 medewerkers die werken in Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi. Marc Lambotte is de CEO. Meer info op www.agoria.be.

Perscontacten

Frederik Meulewaeter

Frederik Meulewaeter

Press contact External Relations Officer 0477 39 75 43