Skip to content
Belgen leveren technologische hoogstandjes in stadions WK

Persbericht -

Belgen leveren technologische hoogstandjes in stadions WK

De Rode Duivels zijn niet de enigen die vanaf volgende week op het WK voetbal in Rusland de Belgische eer verdedigen. Ook elf Belgische bedrijven zijn geselecteerd voor het WK Voetbal. Ze zorgen onder meer voor hybride speelvelden en witte sprays voor scheidsrechters. ‘Dit is een prachtige internationale vitrine voor onze bedrijven. De opdrachten voor de Belgische bedrijven zijn goed voor 15 tot 20 miljoen euro’, juicht Marc Lambotte, CEO van technologiefederatie Agoria.

Meteen na de toekenning van het WK voetbal aan Rusland begon de Agoria Sports and Entertainment Technology Club met lobbywerk voor de Belgische ondernemingen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want onze bedrijven spelen in zowat elk WK-onderdeel een belangrijke rol.

Limburg: sprays voor scheidsrechters en extra gebouwen

Expo-line uit Tessenterlo is leverancier van Vanishingsprays en holsters voor de FIFA-scheidsrechters. Vanishing Spray houdt spelers en bal op hun plaats tijdens een vrije trap. Na 40 seconden verdwijnt deze heldere, witte lijn vanzelf. Veldeman uit Bree bouwde vlak naast het Luzhniki stadion 3 gebouwen (ongeveer achtduizend vierkante meter) voor permanent en tijdelijk gebruik.

Oost-Vlaanderen: hybride velden en kabelgoten

De Oost-Vlaamse vertegenwoordiging komt uit Dendermonde en Oudenaarde. In totaal zullen 16 WK wedstrijden worden gespeeld op een GrassMaster grasmat uit Dendermonde. De stadia Volgograd Arena, Kazan Arena en Nizhny Novgorod Stadion hebben hiervoor elk speciaal een nieuw GrassMaster systeem geïnstalleerd. Dit hybride systeem bestaat uit een 100 procent natuurgrasveld, versterkt door 20 miljoen hoog performante kunstvezels. Vergokan uit het Oost-Vlaamse Oudenaarde levert kabeldraag- en vloergootsystemen aan acht WK-stadions.

Vlaams-Brabant: drankapparatuur en 4K-camera’s

Drankapparatuur voor softdrinks worden aan lokale bottelaar geleverd door Lancer Europe uit Zaventem. Deze eenheden zijn geïnstalleerd in alle steden waar het wereldkampioenschap voetbal plaatsvindt. NEP Belgium uit Rotselaar is leverancier van 130 4K-camera's en 128 medewerkers in 6 stadions, inclusief voor de finale in het Luzhniki stadion in Moskou.

Seraing: Herhalingen en draadloze intercom

Twee bedrijven komen uit het Luikse Seraing. EVS zorgt voor productie-infrastructuur die herhalingen en slow motions van wedstrijdfases in het stadion mogelijk maken. WNM levert de volledige draadloze intercomoplossing aan de 12 locaties in heel Rusland en zorgt voor ervaren geluidstechnici om het internationale signaal te geven aan de TV-stations over de hele wereld.

Wandpanelen, vertalingen en banners uit Wijnegem, Ukkel en Moeskroen

Rockfon uit Wijnegem zorgt voor akoestische panelen in zeven stadions, de nieuwe voetbalopleidingsbasis Roschino, het perscentrum in Moskou en diverse hotels. Het Ukkelse Telelingua International versterkt via vertalingen de interne en externe communicatieprojecten voor bedrijven die direct of indirect verbonden zijn met de organisatie van Rusland 2018. Wollux uit Moeskroen maakte onder andere vlaggen, cubica's, A4 stickers, roll-ups, PVC banners, banners, tapijten... voor diverse klanten die leveren in het kader van Rusland 2018 en ook aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Bijlage: overzicht van de 11 bedrijven en line-up

EVS Broadcast Equipment

Rue Bois Saint-Jean 13, 4102 Ougrée (Seraing, Luik)

Videoproductieservers, live replays, slow-motion en on-the-fly bewerkingsoplossingen, centraal media-archief en geavanceerd contentbeheer.

Nicolas Bourdon, SVP Marketing

04 361 48 07 - n.bourdon@evs.com - https://evs.com/en

Expo-line

Havenlaan 9, 3980 Tessenderlo (Limburg)

Leverancier van Vanishingsprays en holsters voor de scheidsrechters.

Raf Bogaerts, CEO

013 77 62 00 - raf@expo-line.com - www.expo-line.com

GrassMaster Solutions by Tarkett Sports

Robert Ramlotstraat 89, 9200 Dendermonde (Oost-Vlaanderen)

Hybride velden in 3 stadions en 2 oefenvelden.

Marc Vercammen, General Manager
052 26 25 75 - info@grassmastersolutions.com - www.grassmastersolutions.com

Lancer Europe

Mechelsesteenweg 592, 1930 Nossegem (Zaventem, Vlaams-Brabant)

Leverancier van drankapparatuur voor softdrinks aan de lokale bottelaar, geïnstalleerd in alle steden waar het wereldkampioenschap voetbal plaatsvindt.

Johan Juvyns, Finance Director

0473 85 28 15 - Johan@Lancereurope.com - www.lancereurope.com

NEP Belgium

Wingepark 17, 3110 Rotselaar (Vlaams-Brabant)

Leverancier van 130 4K-camera's en 128 medewerkers in 6 stadions, inclusief de finale in het Luzhniki stadion in Moskou.
Marc Convents, Sales Director
0476 76 95 50 - mconvents@nepgroup.com - www.nepgroup.be

Rockfon

Oud Sluisstraat 5, 2110 Wijnegem

Akoestische panelen in zeven stadions, de nieuwe voetbalopleidingsbasis Roschino, het perscentrum in Moskou en diverse hotels.

Dominique Goven, Regional Marketing Manager

0473 59 39 72 - dominique.goven@rockfon.com - www.rockfon.com

Telelingua

Albert Lancasterlaan 79A, 1180 Ukkel

Vertalingen voor interne en externe communicatieprojecten voor bedrijven die direct of indirect verbonden zijn met de organisatie van Rusland 2018.

Luc Van Haute, Vice-President Business Development

0473 74 63 57 - LVanHaute@telelingua.com - www.telelingua.com

Veldeman

Industrieterrein Vostert 1220, 3960 Bree (Limburg)

Veldeman bouwde vlak naast het Luzhniki stadion 3 gebouwen (+/- 8.000 m²) voor permanent en tijdelijk gebruik.

Stef De Coninck, Sales Manager Sport Solutions

0498 87 04 07 - stef@veldemangroup.com - www.veldemangroup.com

Vergokan

Meersbloem-Melden 16, 9700 Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

Kabeldraagsystemen en vloergootsystemen in 8 WK-stadions.

Filip Goris, CEO

055 33 73 21 - filip.goris@vergokan.com - www.vergokan.com

WNM

Rue des Chanterelles 380, 4100 Seraing (Luik)

WNM levert de volledige draadloze intercomoplossing aan de 12 locaties in heel Rusland en aan 12 bekwame technici om de apparatuur te beheren.

Maxime Van Gorp, Sales & Marketing Manager

0496 79 42 33 - maxime@wnm.be - www.wnm.be

Wollux

Avenue du Château 184-190, 7700 Moeskroen (Henegouwen)

Wollux maakte onder andere : Cubica's, vlaggen, A4 stickers, roll-ups, PVC banners, banners, tapijten... voor diverse klanten die leveren in het kader van Rusland 2018 en ook aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Jurgen Arnaut, CEO

056 85 50 50 – jurgen.arnaut@wollux.com - www.wollux.com

Related links

Onderwerpen

Tags


Agoria is de bedrijvenorganisatie van de technologische sector in België. Met meer dan 1800 lidbedrijven is het de grootste sectororganisatie van het land. Meer dan 300.000 mensen werken voor Belgische technologiebedrijven. De dienstverlening van Agoria bestaat uit advies, bedrijfsontwikkeling en creatie van een optimaal ondernemingsklimaat. Agoria telt zo’n 200 medewerkers die werken in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik.

Perscontacten

Frederik Meulewaeter

Frederik Meulewaeter

Press contact External Relations Officer 0477 39 75 43