Skip to content
Vervanging F-16's: regering draagt nu grote verantwoordelijkheid voor Belgische bedrijven

Persbericht -

Vervanging F-16's: regering draagt nu grote verantwoordelijkheid voor Belgische bedrijven

Agoria is blij dat de regering eindelijk de knoop heeft doorgehakt over de vervanging van de F-16's, maar wijst er wel op dat er snel duidelijkheid moet komen over de beloofde "tientallen miljarden" euro's aan compensaties voor ons land. Dat zegt CEO Marc Lambotte.

De federale regering hakte donderdag definitief de knoop door in het dossier van de nieuwe gevechtsvliegtuigen voor het Belgische leger. België koopt voor ongeveer 4 miljard euro 34 F-35's van het Amerikaanse Lockheed Martin om de verouderende F-16's te vervangen. De offerte van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin haalde het van die van het Europees consortium Eurofighter.

"Voor ons is het belangrijk dat de beslissing genomen is en wij gaan ervan uit dat de regering de juiste keuze heeft gemaakt", reageert Lambotte. "Het is nu de verantwoordelijkheid van deze regering en de volgende regeringen om erop toe te zien dat de beloofde bestellingen en contracten bij Belgische bedrijven er komen", benadrukt hij.

"Het gaat om heel hoge bedragen die door Lockheed Martin werden genoemd", aldus nog Lambotte, die stelt dat de Amerikanen daarover "de volgende maanden en jaren" continu aangepord moeten worden.

Onderwerpen

Tags


Agoria is de bedrijvenorganisatie van de technologische sector in België. Met meer dan 1800 lidbedrijven is het de grootste sectororganisatie van het land. Meer dan 300.000 mensen werken voor Belgische technologiebedrijven. De dienstverlening van Agoria bestaat uit advies, bedrijfsontwikkeling en creatie van een optimaal ondernemingsklimaat. Agoria telt zo’n 200 medewerkers die werken in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik.

Perscontacten

Frederik Meulewaeter

Frederik Meulewaeter

Press contact External Relations Officer 0477 39 75 43