Volg Agoria (NL)

Vlaamse werkgevers willen investeren in STEM-opleidingen

Persbericht   •   nov 12, 2018 11:17 CET

Een rits Vlaamse werkgeversorganisaties komt met engagementen om STEM-onderwijs (wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde) te stimuleren. Ze willen onder meer opleidingsinfrastructuur en materiaal ter beschikking stellen van leraren.

Agoria, Voka, Comeos, essenscia, Fedustria, Fevia en Confederatie Bouw stellen vast dat Vlaanderen nu nog Europese middelmaat is wat de uitstroom van studenten met een STEM-diploma betreft. "We moeten een inhaalbeweging inzetten om tegen 2030 bij de top aan te sluiten", zeggen de organisaties in een "STEM-manifest" dat ze maandag hebben voorgesteld.

De werkgevers willen daarvoor ook zelf hun steentje bijdragen. Zo beloven ze input over de "industrie 4.0" voor een sensibilisering van ouders, leraren en CLB's rond studiekeuzebegeleiding. Maar de werkgevers willen ook met extra middelen over de brug komen. Ze zullen STEM-academies "financieel of organisatorisch ondersteunen" en opleidingsinfrastructuur voor leraren "ter beschikking stellen of financieren".

Agoria is de bedrijvenorganisatie van de technologische sector in België. Met meer dan 1800 lidbedrijven is het de grootste sectororganisatie van het land. Meer dan 300.000 mensen werken voor Belgische technologiebedrijven. De dienstverlening van Agoria bestaat uit advies, bedrijfsontwikkeling en creatie van een optimaal ondernemingsklimaat. Agoria telt zo’n 200 medewerkers die werken in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik.

Bestanden in de bijlage

PDF-document

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.