57 fietsmodellen dingen mee naar titel Bike of the Year

Technologiefederatie Agoria en mobiliteitsclub VAB organiseren voor derde maal verkiezing van fiets van het jaar

Liefst 57 fietsmodellen doen mee aan de derde editie van de verkiezing van ‘Bike of the Year’. Met deze wedstrijd willen Agoria en VAB kwaliteitsfietsen in België onder de aandacht brengen. Er zullen awards worden uitgereikt in de categorieën ‘stadsfietsen’, ‘elektrische fietsen’ en ‘racefietsen’. De namen van de winnaars worden bekend gemaakt op 30 maart, in de week voor de 101e Ronde van Vlaanderen.

De deelnemers aan de verkiezing van ‘Bike of the Year’ zijn te bekijken op de website www.bikeoftheyear.be. Tijdens de eerste en tweede edities dongen respectievelijk 41 en 61 modellen mee naar de awards. Dit jaar is het deelnemersveld ook sterk bezet met 57 kandidaturen. VAB en Agoria zijn dan ook tevreden met de blijvende belangstelling van de fietsfabrikanten. De toenemende populariteit van de elektrische fiets, blijkt ook uit de inschrijvingen: In totaal noteren we 23 inschrijvingen voor de categorie ‘E-bike’, 21 voor de categorie ‘Racefiets’ en 13 inzendingen voor de categorie ‘stadsfiets’. Op de deelnemerslijst vinden we een mooie mix tussen gerenommeerde merken van eigen bodem en buitenlandse makelij.

Ontdek alle fietsen tijdens Velofollies

Heel wat deelnemende fietsen zullen ook te zien zijn op de Bike of the Year-stand in hall 5 van Kortrijk Xpo tijdens de fietsbeurs Velofollies van 20 tot 22 januari 2017. In februari doorlopen de elektrische fietsen een doorgedreven “real life” testperiode in samenwerking met de vakspecialisten van het jaarboek “De Belgische gids van de elektrische fiets” en ook een groep van consumenten onderwerpt de fietsen aan een gebruikerstest. De race- en stadsfietsen passeren de revue voor een professionele jury in maart. Op 30 maart 2017, net voor de Ronde van Vlaanderen, volgt de bekendmaking van de winnaars in elke categorie. 

Meer info via rene.konings@agoria.be of maarten.matienko@vab.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be