Agoria Solar Team gaat voor goud in Australië

PERSBERICHT - 27 FEBRUARI 2019

Het Belgische Solar Team, dat in oktober vorig jaar nog de eerste plaats behaalde tijdens de Carrera Solar Atacama in Chili, een race voor zonnewagens, heeft met technologiefederatie Agoria een nieuwe hoofdsponsor. Dat heeft het team, dat een twintigtal ingenieursstudenten van de KU Leuven herbergt, zonet bekendgemaakt.

Het voormalige "Punch Powertrain Solar Team" gaat vanaf heden dan ook verder als "Agoria Solar Team".

Agoria was in het verleden (2017-2018) al betrokken bij het Solar Team als peter van het project. Dit jaar breidt Agoria de samenwerking verder uit om samen met het team te bouwen aan de achtste Belgische zonnewagen, de BluePoint, met als ultieme doel een eerste plaats op het wereldkampioenschap in Australië in oktober 2019. De nieuwe wagen is nog in ontwikkeling, dus werd de Punch II, die in Chili vorig jaar won, nog eens van stal gehaald.

Marc Lambotte, CEO van Agoria, is opgetogen over de nieuwe samenwerking: "Wat de samenwerking tussen Agoria en het Solar Team zo krachtig maakt, is de sterke link tussen beide organisaties. Het gebruiken van technologische innovaties om bij te dragen aan een betere wereld vormt een sterke basis voor het partnerschap. Een basis die het Agoria Solar Team moet leiden naar innovaties die nodig zijn om de beste Belgische zonnewagen ooit te maken", zo klinkt het.

Willem-Jan Claes, teamleider van het Agoria Solar Team, kijkt al vooruit naar de race in Australië: "Het is fijn om te zien dat Agoria voor ons klaar staat bij alle mogelijke uitdagingen. Hun ondersteuning, drive en enthousiasme geeft ons de boost die we nodig hebben om een prachtig resultaat neer te zetten in Australië."

Dat Punch Powertrain niet meer in de naam van het Belgische team staat, wilt niet zeggen dat het bedrijf uit beeld verdwijnt. Voor de ontwikkeling van de BluePoint, de achtste Belgische zonnewagen, zal Punch Powertrain het team op technisch vlak blijven ondersteunen.

De World Solar Challenge in Australië is een tweejaarlijkse wedstrijd voor zonnewagens, auto's die rijden op zonne-energie. De wedstrijd gaat dwars door Australië over een afstand van meer dan 3.000 kilometer. De start is in de noordelijke stad Darwin en de wedstrijd gaat via Alice Springs naar de zuidelijke stad Adelaide.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be