'Be the change, ook in Brussel'

PERSBERICHT - 25 OKTOBER 2019

Hoe ziet de arbeidsmarkt er over tien jaar uit? 44.000 mensen hebben nu een job in Brussel die tegen dan niet meer bestaat, becijferde technologie­federatie Agoria. Maar als we nu vooruitdenken, kan een economisch bloedbad door de digitale revolutie voorkomen worden, pleit de organisatie. Van pedagogisch dossierbeheerders tot klimaatregelings­monteurs: een vooruitblik op 2030, met als bonus hoe de vraag voor joúw job zal evolueren.

Tweehonderd bedrijven in Brussel zijn lid van technologiefederatie Agoria. Van de telecom­operatoren en Audi Brussels tot heel wat kleinere kmo’s, vaak in de IT. En bij al die CEO’s is de arbeidsmarkt prioriteit nummer een, zeggen arbeidsmarktspecialist Jeroen Franssen en de ‘chief Brussels region’ René Konings. “Hoe vinden we de juiste mensen? Door de voortschrijdende technologie zullen er inderdaad jobs sneuvelen, maar er komen ook heel wat nieuwe jobs bij.”

Website preview
Agoria over de arbeidsmarkt in 2030: 'Stuur werklozen naar professionele pretparken'
44.000 mensen hebben nu een job in Brussel die binnen tien jaar niet meer bestaat, becijferde technologie­federatie Agoria. Enkel als we vooruitdenken kan een economisch bloedbad vermeden worden.
www.bruzz.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be