"Bezorgd over coronacijfers, scan toont bedrijf hoe coronaveilig het is"

PERSBERICHT - 22 MAART 2021

Bart Steukers, vanaf 1 april CEO van Agoria, reageert bezorgd op de stijgende coronacijfers: “Ik roep op de vaccinatie zoveel mogelijk te versnellen, nog meer thuis te werken waar mogelijk en te meten hoe coronaveilig je bedrijf is.” Agoria stelt het volledige bedrijfsleven daarom een gratis scan ter beschikking. “Dit is een belangrijk criterium om te weten of je als bedrijf goed bezig bent in de strijd tegen corona of niet”, zegt Bart Steukers.

“Daar waar telewerk niet honderd procent mogelijk is, bieden we de bedrijven een unieke en gratis scan aan, de Covid Industry Risk Scan. Die heeft de toets van de sociale inspecties al verschillende keren met succes doorstaan, zoals bij FIB Belgium. Zo’n 400-tal bedrijven gebruikten onze scan reeds. Gezien de stijgende besmettingen en de bijkomende druk op scholen en bedrijven, bieden we deze graag deze Covid Industry Risk Scan vanaf nu aan elk bedrijf in ons land aan, onafhankelijk of het bedrijf nu bij de technologische industrie hoort of niet. Elk serieus bedrijven dat oprecht met onze veiligheid begaan is, zou de scan moeten gebruiken en zo kunnen we ook het kaf van het koren scheiden”, aldus Bart Steukers.

“We zijn als technologie-organisatie ondubbelzinnig in onze boodschap: telewerk is de beste oplossing om zoveel mogelijk contacten te vermijden. Wij ondersteunen de technologiebedrijven hier maximaal bij met advies, met tips over hoe het contact met collega’s aan te houden of hoe verder efficiënt te werken. We begrijpen uiteraard de bezorgdheden over ‘vermoeidheid’ hieromtrent maar het is nu de tweede beste oplossing om onze bedrijven open te houden. We weten allemaal hoe belangrijk dit is voor onze welvaart”, zegt Bart Steukers.

“De technologiebedrijven zijn sinds mei vorig jaar open en passen de maatregelen toe met behulp van de Generieke Gids en de Covid Industry Risk Scan. Dit heeft altijd perfect gefunctioneerd. Bedrijven helpen ook bij de contactopsporing. Wij zullen de vaccinatiecampagnes van de verschillende overheden ook actief ondersteunen en iedereen aanmoedigen zich te laten inenten”, besluit de volgende CEO van Agoria.

Op dit moment wordt in de volledige technologische industrie ongeveer vijf procent van de beschikbare werktijd omgezet in tijdelijke werkloosheid. Dat gaat volgens de RSZ over 15.000 voltijdse equivalenten. Volgens de laatste ERMG-enquête van de Nationale Bank zouden in de technologische industrie ongeveer de helft van de werknemers geheel (37%) of gedeeltelijk (13%) telewerken. Dat gaat dus over 155 000 medewerkers. Agoria telt bijna 2000 lidbedrijven. In de technologiesector in ons land werken zo’n 310.000 mensen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be