FLA: technologische industrie doet niet mee

4 op 5 technologische bedrijven gaat tool niet gebruiken

Maar liefst 79% van de technologiebedrijven zal de Federal Learning Account niet toepassen, zo blijkt uit een rondvraag van technologiefederatie Agoria. De digitale applicatie die werkgevers zou ondersteunen bij het registreren en beheren van opleidingen, belemmert bedrijven net in het voeren van hun opleidings- en competentiebeleid. De digitale applicatie zorgt voor enorme extra administratieve lasten bij bedrijven. Agoria drong herhaaldelijk tevergeefs aan bij de federale regering op extra overleg en uitstel. Daarom roept de technologiefederatie vandaag zijn lidbedrijven op tot een boycot van de FLA. “De FLA schiet zijn doel volledig voorbij.”, klinkt het bij Bart Steukers, CEO van Agoria.

“Regering heeft nog laatste kans om verschil te maken voor bedrijven”

Bart Steukers, CEO van Agoria: “Voor grote bedrijven betekent de Federal Learning Account een enorme stapel werk en geld, voor al onze kmo’s – twee derde van alle ondernemingen ​ – ​ is het al helemaal onbegonnen werk. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat een maatregel die bedoeld is om opleiding te ondersteunen exact het omgekeerde doet? Wat ons betreft mag de FLA gewoon verdwijnen. De regering onderschat echt hoe groot de lasten zijn voor onze bedrijven. De FLA moet nú op de regeringsagenda komen en minstens uitgesteld worden. ​ Er is nog maar 1 ministerraad gepland voor de federale regering in lopende zaken gaat. Het is dus de laatste kans voor deze regering om met vrij weinig moeite een donkere schaduw die boven onze bedrijven hangt, weg te halen.”

Volgens Agoria is opleiding enorm belangrijk voor de ontwikkeling van bedrijven en werknemers. Met de Federal Learning Account is er net een obstakel voor goed opleidingsbeleid bijgekomen. De FLA-tool wordt onafgewerkt op ondernemingen losgelaten en houdt HR-medewerkers uren bezig met pure, vaak dubbele, administratie. Tijd die ze anders hadden kunnen gebruiken met het effectief ontwikkelen van een beter opleidingsbeleid voor hun personeel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be