Marc De Groote nieuwe voorzitter van Agoria

Hij volgt Christ’l Joris op die na twee mandaten de voorzittersfakkel doorgeeft

Marc De Groote is de nieuwe voorzitter van technologiefederatie Agoria. Hij volgt Christ’l Joris op die na twee mandaten de voorzittersfakkel doorgeeft. De Groote, managing director van ICT-groep Cegeka België, roept de overheden en sociale partners op om onze maatschappij klaar te maken voor de snelle technologische evoluties. Daarvoor zijn aanpassingen nodig in de huidige organisatie van onze arbeidsmarkt, sociaal overleg en het onderwijs. “Laten we technologie omarmen en ervoor zorgen dat onze wetgeving een promotor is voor de jobs van de toekomst, niet een rem.” 

De Groote (53) is al sinds 1988 actief in de technologiewereld. Eerst bij CSC, vanaf 1991 bij Callataÿ & Wouters waar hij het R&D-departement oprichtte. Bij Callataÿ & Wouters was hij ook verantwoordelijk voor de internationale ontplooiing van het bedrijf en de ontwikkeling van Thaler, het succesvolle bankingproduct van Callataÿ & Wouters. In 2007 werd hij CEO van het bedrijf dat later werd omgedoopt tot Sopra Banking Software. In 2014 vervoegde hij als CEO het cleantechbedrijf Econation. Sinds kort is hij de managing director van de softwaregroep Cegeka in ons land. 

Zakenman, vader én loper

Marc De Groote woont in Huldenberg, is gehuwd en vader van vier kinderen. Hij groeide op in Congo en kwam in zijn late tienerjaren weer in België wonen om af te studeren aan de Vrije Universiteit van Brussel (VUB). De Groote was binnen Agoria al sinds 2013 actief als voorzitter van de ICT-bedrijfsgroep. In zijn schaarse vrije tijd staan joggen, cultuur en reizen op het programma. 

De Groote wil als voorzitter van Agoria met alle mogelijke partners samenwerken om ons land klaar te maken voor de technologische toekomst.  Wie vandaag spreekt over de toekomst van jobs, moet in de eerste plaats voor jobs zorgen. Het goede nieuws is dat technologie ons daarbij kan helpen. Het slechte nieuws is dat ons land en onze economische wetten onvoldoende klaar zijn voor de snelle technologische evoluties. We zien hierbij vier werkpunten; flexibiliteit van de arbeidsmarkt, werkbaar en betaalbaar werk, een modern sociaal overleg en de modernisering van ons onderwijs.” 

“Onze kinderen bepalen toekomst en die is technologisch”

Terwijl onze generatie graag lang debatteert over de zogenaamde gevaren van technologie, is de volgende generatie, onze kinderen dus, al lang overtuigd van de voordelen van technologie. Onze jongeren gebruiken de technologie volop en de kwaliteit van hun leven gaat erop vooruit. Laat één zaak duidelijk zijn : het zijn onze kinderen die zullen bepalen hoe de toekomst eruit ziet,” besluit De Groote.

Share

Meest recente verhalen

Website preview
Importtarieven: "economische ramp dreigt" - Agoria
"Het is nu aan de Belgische en Europese overheden om rationeel en intelligent te reageren, zonder het conflict te laten escaleren. Meer dan ooit is het nu zaak om, zoals Agoria al jaren bepleit, onze interne markt te vervolledigen en om onze markten de diversifiëren. Het IMF noemt de huidige handelsbarrières en marktverstoringen binnen de EU nog equivalent aan een 44% invoertarief op goederen en 110% tarief op diensten. We kunnen dus nog veel interne Europese barrières tussen lidstaten wegwerken. En we moeten ook verder kijken: er liggen verschillende andere handelsakkoorden op tafel. Diegene die rond zijn, met MERCOSUR, Mexico en Chili, moeten snel afgewerkt worden. België heeft nog steeds CETA met Canada niet volledig geratificeerd. En ook de onderhandelingen met Australië, India, Indonesië, Thailand en Maleisië moeten we zo snel mogelijk afronden.", besluit Bart Steukers.
press.agoria.be
Website preview
"Al te lang antwoordapparaat": Brusselse techondernemers bellen naar regering
Zes Brusselse techondernemers hebben vandaag in een telefoontje naar de Brusselse politiek hun bezorgdheden en aanbevelingen gedeeld over het ondernemingsklimaat in de hoofdstad. In een gezamenlijke videoboodschap uiten ze hun zorgen over mobiliteit, veiligheid, digitalisering, opleiding en de nood aan een stabiel beleid.
press.agoria.be
Website preview
AI Act - Agoria vraagt uitstel: “Bedrijven hebben meer tijd nodig”
Agoria vraagt uitstel van de verplichtingen in de Europese AI Act. Die wet legt vanaf augustus regels op voor AI-systemen, maar de noodzakelijke technische normen die bedrijven moeten respecteren zijn pas ten vroegste midden 2026 beschikbaar.
press.agoria.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Agoria in het kort

Agoria wil met en voor zijn meer dan 2100 lidbedrijven uit de Belgische technologische industrie merkbaar en duurzaam impact hebben op economische en maatschappelijke uitdagingen. Daarom verdedigt ze als Belgische technologiefederatie de sociale en economische belangen van de technologische industrie in België. Met meer dan 330.000 medewerkers is die een van de grootste sectoren van België en Agoria de grootste federatie binnen het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Zo'n 70 procent van de lidbedrijven van Agoria zijn kmo's.

Neem contact op met

Kantoren: Amber-gebouw, Hermeslaan 7, 1831 Diegem Zetel: Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel

www.agoria.be