Marc Lambotte: 'Mensen en bedrijven nu niet in de steek laten'

PERSBERICHT - 18 SEPTEMBER 2019

Vanuit BluePoint stond Marc Lambotte, CEO van Agoria, live stil bij de stand van het land en de technologische sector. “In de eerste helft van het jaar verliep de groei normaal, maar nu zien we een sterke vertraging, die zich in 2020 wellicht zal doorzetten. Het is nu niet het moment om te denken dat we er zijn. We moeten verder doen met wat we bezig waren en de agenda van hervormingen doorzetten. Men mag de bedrijven en de mensen nu niet in de steek laten”, zegt Marc.

“Onze sector doet zijn werk. In 2014, bij de start van de huidige regering, beloofde ik tienduizend extra banen in de technologische sector. Het werden er achttienduizend. We hebben onze doelstellingen gehaald, hoewel niemand mij geloofde. Maar die belofte durf ik vandaag niet herhalen, want de 'context' is niet rooskleurig. De stocks geraken voller, daarom daalt de productie. We zien dat onze bedrijfsleiders er steeds minder vertrouwen in hebben. Maar we laten het hoofd niet hangen want de investeringen blijven hoog.”

Terzake wilde ook weten hoe Marc naar de federale regeringsonderhandelingen kijkt. “Natuurlijk moet er zo snel als mogelijk een nieuwe regering komen. Maar geef de politici toch de kans om in alle rust en in alle discretie rond de tafel te zitten. Wij hebben als kiezers de puzzel moeilijk gemaakt, geef die mensen dan ook de tijd om de puzzel goed te leggen."

Marc riep in Terzake ook op om af te stappen van links tegen rechts of werknemers tegen werkgevers. “Het is al lang geen oorlogje meer tussen twee kampen. Een bedrijf is een verzameling van mensen die een gemeenschappelijk doel nastreven. Als het vorig jaar goed ging in onze sector, is dat omdat mensen samenwerkten en samen voor meer welvaart en banen zorgden. Laat ons bekijken hoe we de moeilijke economische tijd die eraan komt samen kunnen doorkomen om het welzijn en de welvaart van ons allen zo goed mogelijk te behouden en te versterken.”

Gevraagd naar een reactie zei Marc Leemans, voorzitter van het ACV: “Marc Lambotte zegt heel vaak zinnige dingen.”

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be