Belgische veiligheids- en defensiebedrijven op Milipol in Parijs

In Parijs vindt tot en met vrijdag Milipol plaats. De internationale veiligheids- en defensiebeurs is wereldwijd de belangrijkste beurs op het vlak van Homeland Security. Op deze twintigste editie tonen 950 bedrijven de modernste mogelijkheden qua innovatie aan meer dan 25.000 bezoekers uit 77 landen.  Onder hen ook 7 bedrijven die aangesloten zijn bij technologiefederatie Agoria en BSDI, Belgian Security & Defence Industry. Jan Jambon, vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, bezoekt deze bedrijven vrijdag in Parijs.

Newtec (Sint-Niklaas), Seyntex (Tielt), Sioen Ballistics (Ardooie), Pitagone (Brussel), BATS (Luik), Teledyne ICM (Dison) en FN Herstal (Herstal) tonen op de beurs hun innovatieve oplossingen voor veiligheid en defensie. Agoria en BSDI promoten de technologieën van deze bedrijven in binnen- en buitenland, zorgen voor een uitwisseling van kennis en informatie, beïnvloeden beslissingen ten voordele van de bedrijven en verdedigen de standpunten van de industrie. Binnen Agoria zijn er 53 bedrijven actief in de veiligheids- en defensie-industrie met een totale omzet van 3,6 miljard euro, goed voor 10.800 banen.

Topprioriteit federale regering

Terroristische aanslagen zorgen bij veel mensen voor een groter onveiligheidsgevoel. Ook worden meer en meer mensen en bedrijven geconfronteerd met cyberbedreigingen. Belgische veiligheids- en defensiebedrijven bieden innovatieve oplossingen om mensen te beschermen tegen al deze aanvallen. Door middel van hun technologische producten zorgen zij voor een veiligere wereld.

Een goed veiligheidsbeleid is ook topprioriteit voor de federale regering en voor Jan Jambon, vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken. Daarom zal minister Jambon vrijdag het Belgisch paviljoen bezoeken om verdere projecten te bespreken.

Belgische bedrijven

  • Newtec (Sint-Niklaas) is een wereldwijde marktleider die de toekomst van satellietcommunicatie vormgeeft. Newtec levert ultramoderne Commercial-Off-the-Shelf (COTS) satellietcommunicatietechnologie en -apparatuur ter ondersteuning van commerciële, civiele en overheids- en defensie-satellietcomputernetwerken.

  • Seyntex (Tielt) vervaardigt gevechtskledij, regen- en beschermkledij, kogel- en steekwerende vesten, brandweerkledij, interventiekledij, CBRN, slaapzakken, camouflagenetten, tenten, dekzeilen en harde ballistische platen.

  • Sioen Ballistics (Ardooie): De groep SIOEN heeft ‘Verseidag Ballistic Protection Oy’ geïntegreerd in hun bestaande ballistische afdeling Sioen Armour Technology (SAT) en zal deze activiteiten voortzetten in één algemene bedrijfseenheid die sinds maart 2017 optreedt onder de nieuwe merknaam 'Sioen Ballistics'. Sioen Ballistics is vandaag de dag een sterke partner in beschermende uitrusting, waar ervaring tegemoet komt aan de nieuwste innovaties, of het nu ballistische beschermende oplossingen, gebruikte stoffen of productontwerp betreft. "Protection through innovation" is het DNA van SIOEN.

  • Pitagone (Brussel) produceert vrachtwagenafscheidingen die vrachtwagens tot 7,5 ton kunnen stoppen bij 48 km/u (30 mijl/u). De barrières van Pitagone zijn tot op heden de enige mobiele barrières met een IWA-14 en PAS 68-certificaat. Pitagone is genomineerd voor de MILIPOL Innovation awards in de categorieën Crisis Management en Safe & smart cities.

  • BATS (Luik) is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp, de ontwikkeling en de levering van technologisch geavanceerde oplossingen in de domeinen van defensie en binnenlandse veiligheid waarbij een breed scala aan sensoren wordt gecombineerd, zoals surveillanceradars die zijn ontworpen om samen te opereren. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn bewaking, maritieme en landbescherming en de bescherming van kritieke locaties en infrastructuur.

  • Teledyne ICM (Dison): Detectie van explosieven, illegale drugs, messen en vuurwapens… de draagbare röntgenapparatuur van Teledyne ICM biedt een efficiënte, snelle en eenvoudige manier om risicovolle objecten te identificeren.

  • FN Herstal (Herstal) biedt een gamma aan complete producten aan bedoeld voor spelers binnen defensie en veiligheid. Tijdens MILIPOL zullen verschillende nieuwigheden voorgesteld worden.

Meer weten over Milipol

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be