Persuitnodiging: Agoria helpt Vlaamse technologische KMO’s met energiebesparing

Beste journalist(e),

Vanaf donderdag 22 maart gaat een energiecoach van Agoria langs bij Vlaamse technologische KMO’s om hen te helpen met hun energiebesparing. Agoria stelt hem donderdag samen met Vlaams energieminister Tommelein om 14 uur voor in het Europese hoofdkwartier van heftruckbedrijf Doosan in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. Het gaat om een pilootproject waar de Vlaamse overheid 150.000 euro in investeert.

Doosan Industrial Vehicle is een Zuid-Koreaanse producent van heftrucks, zowel diesel, LPG als elektrisch. Vanuit Sint-Niklaas worden heftrucks, reserveonderdelen en logistieke ondersteuning verdeeld over heel Europa. Het bedrijf heeft al heel wat gerealiseerd op het vlak van energiebesparing. Zo werd in januari 2018 een gloednieuwe relighting installatie geplaatst die de energiefactuur met dertig tot vijftig procent zal doen dalen. Doosan is één van de zestig bedrijven die vanaf donderdag bezoek krijgen van de energiecoach van Agoria.

Agoria wil vanuit haar vertrouwensrelatie met haar 1800 leden het belangrijkste energiebesparingspotentieel detecteren en bedrijven begeleiden in de toepassing van de meest rendabele maatregelen. Voor KMO’s zijn dergelijke investeringen niet altijd evident, want ze kosten veel tijd en kennis. Met de coach willen Agoria en de Vlaamse overheid daar nu iets aan doen. Het pilootproject loopt tot augustus 2019.

Programma:

14u00 - 14u05: Verwelkoming door Peter Demuynck, algemeen directeur Agoria Vlaanderen

14u05- 14u15: Bart Tommelein, viceminister-president en minister van Energie, over het Vlaams energiebeleid en het belang van kader voor energie-efficiëntie;

14u15 - 14u30: Vraag en antwoord;

14u30 -15u00: Rondleiding in het bedrijf

Locatie:

Doosan, Europese zetel

Europark-Noord 36A

9100 Sint-Niklaas

 

Een bevestiging van uw komst is welkom bij Frederik Meulewaeter via frederik.meulewaeter@agoria.be of 0477 39 75 43.

 

Van harte welkom,

Peter Demuynck

Algemeen directeur Agoria Vlaanderen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be