Persuitnodiging: minister Muyters bezoekt project duaal leren bij Umicore (02/03, 15u)

Beste journalist(e),

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters bezoekt vrijdag een project rond duaal leren bij Umicore. Negen leerlingen uit het Technisch Instituut Don Bosco Hoboken en Don Bosco Leren én Werken die deelnemen aan het pilootproject, geven de minister een rondleiding.

Don Bosco Hoboken is een van de vier scholen, samen met scholen in Oostende, Halle en Tessenderlo, die nu al duaal leren aanbiedt binnen de nieuwe TSO-richting Elektromechanische Technieken duaal. Don Bosco Leren én Werken startte dit schooljaar met 15 andere scholen en leercentra Lassen-Constructie Duaal.  Verspreid over die scholen leren al 48 leerlingen duaal binnen die richtingen. Duaal leren wordt vanaf 2019 een volwaardige leerweg.

Agoria, de bedrijvenorganisatie van de technologische sector, is trekker van deze pilootprojecten, die op 1 september 2017 effectief van start gingen. Duaal leren in het secundair onderwijs, het volwassenenonderwijs en het hoger onderwijs is voor Agoria de leervorm van de toekomst omdat leerlingen, cursisten en studenten zo het beste van twee werelden kunnen combineren. Een duale opleiding combineert kennen en kunnen. De jongeren zijn mee met de nieuwste technologieën, leren het beroep tussen professionals.

Dit is een unieke opportuniteit om de leerlingen te spreken bij een wereldspeler in materiaaltechnologie. U kan de hele tijd filmen en foto’s nemen. Een bevestiging van uw komst is welkom via frederik.meulewaeter@agoria.be of 0477 39 75 43. 

Welkom!
Peter Demuynck
Algemeen directeur van Agoria Vlaanderen

Programma:
15.00 u.: Koen Teuwen, maintenance manager bij Umicore;
15.05 u.: Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen;
15.10 u.: Isabelle De Vos, ThyssenKrupp;
15.15 u.: Laurent Heyman, directeur Don Bosco Hoboken;
15.20 u.: Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport;
15.25 u.: Vraag en antwoord;
15.30 u.: Bezoek aan site en werkhuizen en gesprek met leerlingen, mentoren, leerkrachten Elektromechanische Technieken duaal en Lassen-constructie duaal;
16.00 u.: Netwerkreceptie

Kleding (voor de veiligheid)
Broek, lange mouwen en platte schoenen

Adres:
Umicore Hoboken
Ingang A
Adolf Greinerstraat 14
2660 Hoboken

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be