Peter Demuynck volgt Wilson De Pril op als Algemeen Directeur van Agoria Vlaanderen

Peter Demuynck wordt vanaf 1 januari 2017 de nieuwe Algemeen Directeur van Agoria Vlaanderen. Hij volgt in die functie Wilson De Pril op. De Pril, sinds 1975 actief bij het toenmalige Fabrimetal en sinds 1997 als directeur-generaal, maakte vanop de eerste rij alle Vlaamse regeringen mee en werkte samen met heel wat iconen uit het bedrijfsleven. Demuynck, tot nu verantwoordelijk voor Agoria International Business, wil de economische en maatschappelijke rol van de technologische industrie bij zowel politici als de publieke opinie verder bekend maken. “Technologie en welvaart gaan hand in hand. Door verder in te zetten op digitalisering, innovatie en internationalisering kunnen de technologiebedrijven jobs creëren én oplossingen aanbieden voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen.”

De carrière van Demuynck (49) leest als een reisboek. Colombia, Texas, Singapore, Noorwegen, Japan en Hongarije zijn enkele van zijn werkplaatsen voor hij in 2005 bij Agoria terechtkomt om daar het internationaal departement te gaan leiden. Voor ‘International business’ bouwde hij verschillende succesvolle exportclubs uit rond specifieke thema’s zoals onder meer sporttechnologie, infrastructuur, gezondheidszorg, (hernieuwbare) energie, banktechnologie en voedingstechnologie. Deze ‘business clubs’ organiseren momenteel een vijftigtal internationale missies per jaar waarbij contacten gelegd worden op het hoogste niveau.

Wilson De Pril, die dit jaar 65 wordt, was de voorbije decennia het gezicht en de spreekbuis van de technologiebedrijven bij de Vlaamse regering en andere stakeholders. De Pril: “Ik kijk met veel dank en trots terug op het vertrouwen dat ik van onze bedrijfsleiders heb ervaren. Mijn grootste motivatie haalde ik uit het ten dienste staan van bedrijven. Mijn benoeming in 2015 tot Alumnus van het Jaar door de faculteit Economie & Bedrijfsbeheer van de Universiteit van Gent deed mij veel plezier. De ontmoetingen met politici en andere gesprekspartners zijn altijd verrijkend geweest. Ik hoop dat ik een steen in de rivier heb verlegd.”

De Pril zag tijdens zijn loopbaan bij Agoria de technologie enorm evolueren en ziet nog erg veel opportuniteiten voor de technologische industrie. “Vlaanderen herbergt een perfecte mix van grote en kleine bedrijven, familiaal en internationaal en ik ontdek nog steeds prachtige starters en gazellen met groot potentieel. Door samenwerking, ook met de academische en researchinstanties, en door ondernemerschap kan de Vlaamse industrie zichzelf overtreffen.”

"In de context van de transformatie van de industrie naar fabrieken van de toekomst, blijven innovatie en internationalisering de sleutels voor een florerend Vlaanderen,” zegt De Pril. Ook Demuynck hamert hierop. Hij richt zich daarbij in het bijzonder tot de jongeren, een generatie voor wie technologie een evidentie is in het privé- en professioneel leven. Voor zijn opvolger heeft De Pril nog één boodschap: “Doe anders en beter dan ik.”

BIJLAGES: dubbelportret Peter Demuynck (vooraan) en Wilson De Pril plus individuele foto's

peter-demuynck-agoriavla1.jpg

JPG - 1.1 Mb

peter-demuynck-agoriavla2.jpg

JPG - 1.6 Mb

peter-demuynck-wilson-de-pril-dubbelportret.jpg

JPG - 1.6 Mb

wilson-de-pril-agoriavla1.jpg

JPG - 254 Kb

wilson-de-pril-agoriavla2.jpg

JPG - 356 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be