René Konings leidt politieke beleidscel van Agoria Brussel

Frederik Meulewaeter nieuwe woordvoerder van technologiefederatie

René Konings is de nieuwe verantwoordelijke van de beleidscel Agoria Brussel. Hij volgt in die functie Floriane de Kerchove op. Konings wijst op het grote potentieel van het Brussels gewest als technologiehoofstad. “Brussel biedt veel kansen, maar daarvoor moet het goed bereikbaar zijn, het aanwezige talent op de arbeidsmarkt beter aanspreken en werken aan zijn imago. Brussel moet bruisen, niet blokkeren,” zegt Konings. Frederik Meulewaeter volgt Konings op als woordvoerder van de technologiefederatie.

Konings (39) woont en werkt sinds 15 jaar in het Brussels gewest. Hij is getrouwd met een Française, vader van twee kinderen en woont in Schaarbeek. De afgelopen negen jaar verzorgde hij de persrelaties van Agoria, daarvoor was hij actief als woordvoerder van Brussels minister Pascal Smet, werkte hij in het Europees Parlement en was hij journalist bij het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Konings: “Technologiebedrijven houden van steden en Brussel speelt een belangrijke rol als locatie voor startups, groeibedrijven en grote lokale en internationale bedrijven. Om aantrekkelijk te blijven en hier nieuwe technologiejobs te creëren, zijn een goede mobiliteit, voldoende technologisch geschoold personeel en een goed imago onmisbaar. De in Brussel aanwezige technologiebedrijven kunnen oplossingen bieden voor deze en andere uitdagingen.”

Floriane de Kerchove blijft binnen de Brusselse beleidscel actief om Konings te ondersteunen en wordt binnen Agoria verder verantwoordelijk voor alle maatschappelijk gerelateerde programma’s. Marc Lambotte, CEO van Agoria: “Brussel is erg belangrijk voor Agoria en met René en Floriane  zetten we twee mensen in met dossierkennis en een sterk engagement voor deze stad. Zij worden hierbij ondersteund door de expertisecentra van Agoria. Agoria wil samen met de overheden, sociale partners en kennisinstellingen meebouwen aan een economisch welvarend Brussel en de uitbouw tot een smart city.”

Frederik Meulewaeter is vanaf vandaag de nieuwe woordvoerder van Agoria. Meulewaeter (29) was eerder woordvoerder van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen en van werkgeversorganisatie Voka. Hij is master in de Europese studies en bachelor in het communicatiemanagement. “Met zijn kennis van de media en de sociaal-economische situatie van het land halen we met Frederik iemand in huis die ons als grootste sectorfederatie van België nog meer op de kaart zal zetten”, aldus Lambotte. Frederik Meulewaeter is bereikbaar via 0477 39 75 43 en frederik.meulewaeter@agoria.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be