Technologische oplossingen de sport- en entertainmentsector

PERSBERICHT - 27 JUNI 2020

De coronacrisis heeft een zware impact op de Sports & Entertainment-sector. Bijna alle evenementen in de voorbije drie maanden werden uitgesteld of zelfs afgelast. Maar de bedrijven dan? Die zijn zeker niet bij de pakken blijven zitten. Tijdens het Virtual RE-START Event op 8 juni passeerden verschillende spelers en oplossingen de revue. Bekijk hier een korte samenvatting gemaakt door Kanaal Z!

Website preview
Sport- en entertainmentsector presenteert technologische oplossingen voor herstart
Een twintigtal bedrijven die leverancier zijn voor de sport- en entertainmentsector hebben enkele technologische oplossingen voorgesteld die de sector kunnen helpen bij een herstart, zodra die uit lockdown mag. Ze deden dat op een event georganiseerd door hun federatie Agoria. Voor de gelegenheid een virtueel event.
Site-KanaalZ-NL

Nicholas Bourdon, Chief Marketing Officer van EVS en voorzitter van Agoria's Sports & Entertainment Technology Club: "In de afgelopen drie maanden zijn bijna alle sport- en entertainmentactiviteiten stopgezet om de veiligheids- en beveiligingsregels te respecteren die door de meerderheid van de landen in de wereld worden opgelegd. Dit creëerde een ongekende crisis in de sport- en entertainmentsector en het financiële verlies wordt aangekondigd als een van de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog. We weten nu al dat deze sector zich jarenlang zal moeten inspannen om te herstellen."

Op naar een "nieuw normaal"

"Verschillende landen kondigen reeds plannen aan om in de komende weken de organisatie van sportevenementen te hervatten. De autoriteiten leggen ook strenge regels op wat betreft beveiliging en veiligheid, sociale afstand, crowd management, enz. Sommige van deze regels zullen op korte termijn gevolgen hebben, maar andere zullen permanent worden. Het zal voor een "nieuw normaal" zorgen in de wereld van sport en entertainment," aldus nog Nicholas Bourdon.

Tijdens het Virtual RE-START Event op 8 juni hebben 20 lidbedrijven van Agoria's Sports & Entertainment Technology Club laten zien hoe ze tijdens de coronacrisis hebben gewerkt aan innovatieve oplossingen, die de organisatoren van sport- en andere evenementen zullen helpen om hun activiteiten in de best mogelijke omstandigheden te hervatten.

Een van de missies van Agoria's Sports & Entertainment Technology Club is namelijk om sport- en entertainmentorganisaties te helpen bij de integratie van duurzame en innovatieve Belgische technologieën voor hoge prestaties, voor een betere ervaring van de fans en voor het aangrijpen van nieuwe zakelijke mogelijkheden.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be