Wat als uw werknemer of collega homo is?

Youtuber Ergin Arslanbas (Achterklap) maakt nieuw filmpje rond holebi’s op de werkvloer

Wat als uw werknemer, baas of uw collega homo is? Die vraag stelt de bekende vlogger Ergin Arslanbas aan verschillende bedrijfsleiders uit de technologiesector en mensen in de straat in een nieuw filmpje op zijn Youtubekanaal Achterklap (75.000 volgers). Hij doet dat op vraag van technologiefederatie Agoria. Ergin Arslanbas is de vlogger die in juni voor een schokgolf zorgde met zijn filmpje ‘Wat als je kind homo zou zijn?’ In dat filmpje reageerden een aantal jongeren erg negatief. Met dit vervolgfilmpje leveren Agoria en Ergin een ludiek maar ook positief antwoord op het eerste filmpje. Deze week vindt in Antwerpen de Antwerp Pride, het jaarlijkse festival van de holebigemeenschap, plaats.

Begin juni ging er een schokgolf door de Belgische holebi- en transgendergemeenschap toen Ergin Arslanbas een YouTubefilmpje postte waarin hij aan verschillende Limburgse jongeren de vraag stelde: Wat als je kind homo zou zijn? De antwoorden van een aantal jongeren waren schokkend en toonde aan dat het nog altijd niet evident is om ook in ons land te mogen zijn wie je bent en dat homofobie nog altijd om de hoek loert.

Ook bij technologiefederatie Agoria, dat van diversiteit op de werkvloer een speerpunt maakt, zagen ze het filmpje en contacteerden ze de maker van de video. Marc Lambotte; CEO van Agoria: “We hebben Ergin Arslanbas uitgedaagd om een nieuw filmpje te maken met de vraag: Wat als jouw werknemer of collega homo zou zijn? In het filmpje reageren onder andere bedrijfsleiders Saskia Van Uffelen van Ericsson, Christ’l Joris van ETAP en Pascale Van Damme van Dell Belux, maar Ergin verzamelde ook heel wat toffe reacties bij mensen in de straat.“

“Gewoon jezelf mogen zijn, het is de basis van een fijne werkplaats. Waar mensen zich goed voelen, zullen ook de beste nieuwe ideeën ontstaan en dat is wat leidt tot innovatie en groei,” zegt Lambotte. “Mensen die een leuke en uitdagende job zoeken, weten dat ze welkom zijn in een technologiebedrijf.” 

Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel: “Het getuigt van een gezonde dosis lef van Agoria om dit initiatief te nemen en daar kunnen we vanuit Antwerp Pride alleen maar heel blij mee zijn. Ook wij waren geschokt door de reacties van de jongeren. Dat Ergin Arslanbas nu opnieuw op pad gaat met deze vraag en vanuit deze insteek is een goede zaak. De getuigenissen uit de bedrijfswereld en mensen in de straat zijn dan ook hartverwarmend en een enorme steun voor de hele holebi- en transgendergemeenschap. Het is fijn om te horen dat je ook op de werkvloer mag zijn wie je bent.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be