"Wie vandaag op economische schade mikt, zadelt morgen zijn kinderen op met de rekening"

Vrijdagstaking ABVV-FGTB gevoeld in grote productiebedrijven, geen impact in KMO’s en ICT-bedrijven

De vrijdagstaking van de socialistische vakbond is vooral voelbaar in de grote productiebedrijven, zo blijkt uit een rondvraag van Agoria.

Door afwezigheden of blokkades zal een belangrijk stuk van de productie in deze bedrijven verloren gaan. De meeste andere technologiebedrijven ondervinden weinig of geen impact. “Het ABVV had in enkele media laten weten ‘op economische schade te mikken.’ Ze is hierin geslaagd in verschillende grote industriële bedrijven,” laat Marc Lambotte, CEO van Agoria, weten. “Zulke economische schade vertaalt zich op lange termijn in minder investeringen in ons land. Wie vandaag mikt op economische schade, bezorgt zo zijn kinderen later de rekening.”

De technologiebedrijven zijn in ons land goed voor 275.000 arbeidsplaatsen. In enkele tientallen productiebedrijven is er vandaag hinder door de staking van de socialistische vakbond. In Vlaanderen en Brussel is een twintigtal bedrijven getroffen met een productieverlies dat schommelt tussen 50 en 100 procent. In de provincies Luik en Henegouwen liggen de meeste grote productiebedrijven plat door blokkades. In KMO’s en ICT-bedrijven is de impact van de staking quasi nul.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be