Nick Staut wint Agoriaprijs 2019

PERSBERICHT - 21 DECEMBER 2019

Nick Staut (UHasselt / KU Leuven) uit Sint-Niklaas heeft zaterdagavond in Mechelen de Agoriaprijs 2019 voor beste creatief-technologische scriptie van Vlaanderen gewonnen. In zijn masterproef berekende hij de stralingsdosis van patiënten tijdens een chirurgische ingreep, onder meer met behulp van goedkope Microsoft Kinect-gamingcamera's. Hij wint een prijs ter waarde van 1.500 euro. Volgens de jury toont het werk van Staut heel wat potentieel.

"De werken van alle genomineerden waren maatschappelijk en technologisch heel interessant en relevant. Ook het toekomstperspectief van alle onderwerpen is groot.", zegt Mieke Vermeiren van Agoria. "Nick Staut bewees bovendien zijn talent om zijn werk helder en overtuigend te brengen voor de jury. Dat gaf uiteindelijk ook de doorslag."

Agoriaprijs

Via de Agoriaprijs bekronen technologiefederatie Agoria en Scriptie vzw jaarlijks de beste scriptie creatief-technologisch onderzoek. De jury beoordeelde de 77 ingezonden scripties op nieuwswaarde, relevantie voor de technologische sector en marktpotentieel.

Publieksprijs

Voor het eerst werd er ook een publieksprijs uitgereikt, onder meer op basis van korte filmpjes die ze opnamen tijdens hun juryverdediging. Meer dan 2300 stemmen werden uitgebracht, Olivier Schottey en Lara Piers kwamen als winnaars uit de bus. Zij studeerden elektromechanica aan de KU Leuven en ontwikkelden een synthetische baarmoeder waarop chirurgen kunnen oefenen. Zo kunnen die de verschillende stappen van een complexe Spina Bifida-operatie onder de knie te krijgen.

Verder vielen ook Jarne Pollie (Vlaamse Scriptieprijs), Thibaut Duthois, Nikolaas Mergan & Robbe Pessemier (Klasseprijs voor onderwijsscripties), Stefaan Jacobs & Timon Vankeirsbilck (Eosprijs), Machteld Poriau, Sarah De Witte & Lisa Depraetere (Bachelorprijs voor professioneel bacheloronderzoek) in de prijzen. (mb, foto: © Kevin Faingnaert).

Share

Latest News

Website preview
Agoria Vlaanderen verwelkomt Vlaams defensieplan
“Vlaamse veiligheidstechnologie kan voortrekkersrol spelen”
press.agoria.be
Website preview
Reactie Agoria Amerikaanse importtarieven: "Niet bij de pakken blijven zitten"
Agoria wil tegenmaatregelen, onderhandelde oplossing en nieuwe handelsakkoorden
press.agoria.be
Website preview
Nationale stakingsdag - Agoria roept op om geen stokken in eigen wielen te steken
Op 31 maart wordt een nationale stakingsdag georganiseerd, die een belangrijk deel van de Belgische technologische industrie dreigt stil te leggen. Onze sector verloor vorig jaar 8.000 jobs en de vooruitzichten voor dit jaar blijven somber. We zitten in de moeilijkste periode van de laatste 10 à 15 jaar. Agoria wil begrip opbrengen voor de bezorgdheden die aan de basis liggen van deze actie, maar een staking die onze bedrijven platlegt is niet de oplossing. Integendeel, ze zal onze industrie, onze bedrijven en onze werknemers alleen maar verder schade toebrengen, terwijl we het al zo moeilijk hebben.
press.agoria.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Agoria in het kort

Agoria wil met en voor zijn meer dan 2100 lidbedrijven uit de Belgische technologische industrie merkbaar en duurzaam impact hebben op economische en maatschappelijke uitdagingen. Daarom verdedigt ze als Belgische technologiefederatie de sociale en economische belangen van de technologische industrie in België. Met meer dan 330.000 medewerkers is die een van de grootste sectoren van België en Agoria de grootste federatie binnen het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Zo'n 70 procent van de lidbedrijven van Agoria zijn kmo's.

Neem contact op met

Kantoren: Amber-gebouw, Hermeslaan 7, 1831 Diegem Zetel: Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel

www.agoria.be