Nick Staut wint Agoriaprijs 2019

PERSBERICHT - 21 DECEMBER 2019

Nick Staut (UHasselt / KU Leuven) uit Sint-Niklaas heeft zaterdagavond in Mechelen de Agoriaprijs 2019 voor beste creatief-technologische scriptie van Vlaanderen gewonnen. In zijn masterproef berekende hij de stralingsdosis van patiënten tijdens een chirurgische ingreep, onder meer met behulp van goedkope Microsoft Kinect-gamingcamera's. Hij wint een prijs ter waarde van 1.500 euro. Volgens de jury toont het werk van Staut heel wat potentieel.

"De werken van alle genomineerden waren maatschappelijk en technologisch heel interessant en relevant. Ook het toekomstperspectief van alle onderwerpen is groot.", zegt Mieke Vermeiren van Agoria. "Nick Staut bewees bovendien zijn talent om zijn werk helder en overtuigend te brengen voor de jury. Dat gaf uiteindelijk ook de doorslag."

Agoriaprijs

Via de Agoriaprijs bekronen technologiefederatie Agoria en Scriptie vzw jaarlijks de beste scriptie creatief-technologisch onderzoek. De jury beoordeelde de 77 ingezonden scripties op nieuwswaarde, relevantie voor de technologische sector en marktpotentieel.

Publieksprijs

Voor het eerst werd er ook een publieksprijs uitgereikt, onder meer op basis van korte filmpjes die ze opnamen tijdens hun juryverdediging. Meer dan 2300 stemmen werden uitgebracht, Olivier Schottey en Lara Piers kwamen als winnaars uit de bus. Zij studeerden elektromechanica aan de KU Leuven en ontwikkelden een synthetische baarmoeder waarop chirurgen kunnen oefenen. Zo kunnen die de verschillende stappen van een complexe Spina Bifida-operatie onder de knie te krijgen.

Verder vielen ook Jarne Pollie (Vlaamse Scriptieprijs), Thibaut Duthois, Nikolaas Mergan & Robbe Pessemier (Klasseprijs voor onderwijsscripties), Stefaan Jacobs & Timon Vankeirsbilck (Eosprijs), Machteld Poriau, Sarah De Witte & Lisa Depraetere (Bachelorprijs voor professioneel bacheloronderzoek) in de prijzen. (mb, foto: © Kevin Faingnaert).

Share

Meest recente verhalen

Website preview
Importtarieven: "economische ramp dreigt" - Agoria
"Het is nu aan de Belgische en Europese overheden om rationeel en intelligent te reageren, zonder het conflict te laten escaleren. Meer dan ooit is het nu zaak om, zoals Agoria al jaren bepleit, onze interne markt te vervolledigen en om onze markten de diversifiëren. Het IMF noemt de huidige handelsbarrières en marktverstoringen binnen de EU nog equivalent aan een 44% invoertarief op goederen en 110% tarief op diensten. We kunnen dus nog veel interne Europese barrières tussen lidstaten wegwerken. En we moeten ook verder kijken: er liggen verschillende andere handelsakkoorden op tafel. Diegene die rond zijn, met MERCOSUR, Mexico en Chili, moeten snel afgewerkt worden. België heeft nog steeds CETA met Canada niet volledig geratificeerd. En ook de onderhandelingen met Australië, India, Indonesië, Thailand en Maleisië moeten we zo snel mogelijk afronden.", besluit Bart Steukers.
press.agoria.be
Website preview
"Al te lang antwoordapparaat": Brusselse techondernemers bellen naar regering
Zes Brusselse techondernemers hebben vandaag in een telefoontje naar de Brusselse politiek hun bezorgdheden en aanbevelingen gedeeld over het ondernemingsklimaat in de hoofdstad. In een gezamenlijke videoboodschap uiten ze hun zorgen over mobiliteit, veiligheid, digitalisering, opleiding en de nood aan een stabiel beleid.
press.agoria.be
Website preview
AI Act - Agoria vraagt uitstel: “Bedrijven hebben meer tijd nodig”
Agoria vraagt uitstel van de verplichtingen in de Europese AI Act. Die wet legt vanaf augustus regels op voor AI-systemen, maar de noodzakelijke technische normen die bedrijven moeten respecteren zijn pas ten vroegste midden 2026 beschikbaar.
press.agoria.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Agoria in het kort

Agoria wil met en voor zijn meer dan 2100 lidbedrijven uit de Belgische technologische industrie merkbaar en duurzaam impact hebben op economische en maatschappelijke uitdagingen. Daarom verdedigt ze als Belgische technologiefederatie de sociale en economische belangen van de technologische industrie in België. Met meer dan 330.000 medewerkers is die een van de grootste sectoren van België en Agoria de grootste federatie binnen het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Zo'n 70 procent van de lidbedrijven van Agoria zijn kmo's.

Neem contact op met

Kantoren: Amber-gebouw, Hermeslaan 7, 1831 Diegem Zetel: Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel

www.agoria.be