Nick Staut wint Agoriaprijs 2019

PERSBERICHT - 21 DECEMBER 2019

Nick Staut (UHasselt / KU Leuven) uit Sint-Niklaas heeft zaterdagavond in Mechelen de Agoriaprijs 2019 voor beste creatief-technologische scriptie van Vlaanderen gewonnen. In zijn masterproef berekende hij de stralingsdosis van patiënten tijdens een chirurgische ingreep, onder meer met behulp van goedkope Microsoft Kinect-gamingcamera's. Hij wint een prijs ter waarde van 1.500 euro. Volgens de jury toont het werk van Staut heel wat potentieel.

"De werken van alle genomineerden waren maatschappelijk en technologisch heel interessant en relevant. Ook het toekomstperspectief van alle onderwerpen is groot.", zegt Mieke Vermeiren van Agoria. "Nick Staut bewees bovendien zijn talent om zijn werk helder en overtuigend te brengen voor de jury. Dat gaf uiteindelijk ook de doorslag."

Agoriaprijs

Via de Agoriaprijs bekronen technologiefederatie Agoria en Scriptie vzw jaarlijks de beste scriptie creatief-technologisch onderzoek. De jury beoordeelde de 77 ingezonden scripties op nieuwswaarde, relevantie voor de technologische sector en marktpotentieel.

Publieksprijs

Voor het eerst werd er ook een publieksprijs uitgereikt, onder meer op basis van korte filmpjes die ze opnamen tijdens hun juryverdediging. Meer dan 2300 stemmen werden uitgebracht, Olivier Schottey en Lara Piers kwamen als winnaars uit de bus. Zij studeerden elektromechanica aan de KU Leuven en ontwikkelden een synthetische baarmoeder waarop chirurgen kunnen oefenen. Zo kunnen die de verschillende stappen van een complexe Spina Bifida-operatie onder de knie te krijgen.

Verder vielen ook Jarne Pollie (Vlaamse Scriptieprijs), Thibaut Duthois, Nikolaas Mergan & Robbe Pessemier (Klasseprijs voor onderwijsscripties), Stefaan Jacobs & Timon Vankeirsbilck (Eosprijs), Machteld Poriau, Sarah De Witte & Lisa Depraetere (Bachelorprijs voor professioneel bacheloronderzoek) in de prijzen. (mb, foto: © Kevin Faingnaert).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over agoria-newsroom

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel

www.agoria.be